Infrastruktúra, szolgáltatások

I. KÖNYVTÁR
          A Művészeti Egyetem könyvtára szakkönyvtár, amely a színház, zene, koreográfia és multimédia területére szakosodott.  Nem önálló jogi személy, és az egyetem tartja fenn. Szolgáltatásait az egyetem hallgatói, oktatói, az egyetem keretén belül működő szakemberek és az óraadó tanárok, valamint a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház és az Ariel Színház színházi szakemberei vehetik igénybe. Az olvasók rendelkezésére áll a teljes dokumentációs anyag.
          A Művészeti Egyetem Könyvtára az országos felsőoktatási rendszerbe integrálódik, és ezáltal részt vesz a képzési, oktatási és nevelési, valamint a tudományos kutatási tevékenységek folyamatában.
           A Művészeti Egyetem Könyvtára értékes hazai és külföldi művészeti, filozófiai, esztétikai, kommunikációelméleti, irodalmi szakkiadványokkal gyarapítja gyűjteményeit, az oktatási és kutatási igények szerint.
          A dokumentációs állomány a következőket tartalmazza: könyvek, időszaki kiadványok, audiovizuális állomány, nyomtatott zenei kiadványok, fényképek, sokszorosított dokumentumok, egyéb kiadványok (plakátok, műsorfüzetek). 
          A könyvállomány beszerzés, transzfer, országos és nemzetközi könyvtérközi kölcsönzés valamint adományok, szponzorizálás révén gyarapodik. Az állomány 41.895 kötetet tartalmaz (a 2011-es év végén):
 
Olvasói  terek:  egy világos, otthonos olvasóterem
Katalógusok: általános, szak- és on line katalógusok
Szolgáltatások:
Szakirodalmi tájékoztatás
Helyben olvasás: szabadpolcon csak a folyóiratok érhetők el
Kikölcsönzés: Az olvasók csak könyveket kölcsönözhetnek ki: a VHS kazetták, DVD-k és CD-k csak 48 órára kölcsönözhetőek.
Könyvtárközi kölcsönzés: országos és nemzetközi
Fénymásolás: szükség esetén igényelhető
Informatikai szolgáltatások, Internet-használat: PC-hálózat, wi-fi az egész könyvtár területén
Gyűjtemények:
Könyvállomány (39.745 kötet)
Folyóirat-állomány (2.150 kötet)
Audiovizuális állomány (lemez, kotta, magnószalag: 928, VHS videokazetta: 935, audio kazetta: 21, CD: 208, DVD: 110
PhD-adatbázis
Plakát- és műsorfüzet-gyűjtemény
Nyitvatartás: hétfő - péntek, 9.00-18.00 óra között
Elérhetőség: 0040.265.266.281
biblioteca@uat.ro

 
II. KOLLÉGIUM (BENTLAKÁS)
 
           A Művészeti Egyetem két kollégiumi épülettel rendelkezik.
A F. J. Curie utca 28/A szám alatti épületben 11 kollégiumi szoba található. A két-, három- és négyágyas szobák külön fürdőszobával rendelkeznek, televízióval, hűtőszekrénnyel, számítógéppel és szélessávú internet-kapcsolattal vannak felszerelve. A konyha és a mosoda a kollégium alagsorában található
A másik kollégiumi helyszín a Köteles Sámuel utcai főépület udvarán levő épületben található. A két-, három- és négyágyas szobák külön fürdőszobával, televízióval, hűtőszekrénnyel, számítógéppel és szélessávú internet-hozzáféréssel rendelkeznek.
 
III. ÉTKEZDE

          A Művészeti Egyetem Köteles Sámuel utcai főépületében étkezde található, amely szendvics- és üdítőitalos automatákkal van felszerelve.   Nyitvatartás: naponta 8.00-21.00 óra között