Beiratkozás

Beiratkozás: 2021. július 12-16.
Felvételi: 2021. július 19-23.                            
Eredmények: 2021. július 24-ig.
A bejutó jelentkezők hivatalos iratkozása: 2021. július 26-27.                                                                      

 

Figyelem!A külföldiek csak a tanulmányi irataik elismertetése után jelentkezhetnek a felvételire (Határidő: 2021. Június 18.). Bővebb információk az iratelismertetésről: tel:+40-265-266281, e-mail:uat@uat.ro.

1.Az iratkozás online történik. (https://www.szini.ro/felveteli/beiratkozas). A jelentkezők felelnek az előírt dokumentumok helyes feltöltéséért, aláírva ahol szükséges és beszkennelve. A jelenkezők felelnek a feltöltött dokumentumok hitelességéért, amelyeket utólag az iratkozási dossziéban is leadnak személyesen. !A külföldieknek külön van a jelentkezés, ők a KÜLFÖLDI JELENTKEZŐK FIGYELMÉBE menüponton kell iratkozzanak.

2. ! Az online iratkozásnál a megjelölt dokumentumokat kell feltölteni - olyan formátumokat készítsenek elő, amelyek terjedeme összesen nem haladja meg a 2 Mb-ot:

ALAPKÉPZÉS:

https://www.szini.ro/felveteli/alapkepzes

MAGISZTERI KÉPZÉS:

https://www.szini.ro/felveteli/magiszteri-kepzes

3. A bejutó jelentkezők személyesen kell a helyüket visszaigazolják a megadott határidőig, az iratkozási dosszié leadásával, amely a fenti oldalakon felsorolt iratokat kell tartalmazza.

 
BEIRATKOZÁSI DÍJ:  100 lej minden szakra

TANDÍJ - ALAPKÉPZÉS:
Román állampolgárok, valamint  az Európai Únió, az Európai Gazdasági Térség és a Svájci Konföderáció tagállamainak polgárai részére:
Színpadi művészetek - színművészet, bábművészet, koreográfia, rendező szak: 3000 lej/tanév
Teatrológia  szak: 2000 lej/tanév
Audiovizuális kommunikáció, forgatókönyv- és reklámírás, média szak: 3000 lej/tanév
Zene szak: 2000 lej/tanév
Látványtervező szak: 3000 lej/tanév
 
Külföldi állampolgároknak (kivéve az Európai Únió, az Európai Gazdasági Térség és a Svájci Konföderáció tagállamainak polgárai): 
- 750 EUR/hó (színpadi művészetek szakon)
- 420 EUR/hó (látványtervező és zene szakon) 
- 950 EUR/hó (audiovizuális kommunikáció, forgatókönyv- és reklámírás, média szakon)

 

TANDÍJ - MAGISZTERI KÉPZÉS:

Román állampolgárok, valamint  az Európai Únió, az Európai Gazdasági Térség és a Svájci Konföderáció tagállamainak polgárai részére: 3000 lej / tanév
Külföldi állampolgárok részére (kivéve az Európai Únió, az Európai Gazdasági Térség és a Svájci Konföderáció tagállamainak polgárai):
750 EUR/ hó (Színház szakterület) és 950 EUR/hó (Film és Média szakterület).
A magiszteri felvételi vizsgára  bármilyen szakterületen szerzett  alapfokú egyetemi oklevéllel, vagy azzal egyenértékű okirattal lehet jelentkezni.

 

Azok a felvételizők, akik a második egyetemi képzésre nyernek felvételt, a következőképpen folytathatják tanulmányaikat:
- ha az első szakon államilag támogatott helyre jutottak be (vagy korábban államilag támogatott helyen folytattak tanulmányokat), akkor a második szakon tandíjat kell fizetniük;
- ha az első szakon költégtérítéses helyre jutottak be (vagy korábban költségétrítéses helyen folytattak tanulmányokat), akkor a második szakon tanulhatnak államilag támogatott helyen, amennyiben ilyen helyre nyertek felvételt.