Skip to main content

SAJTÓFOTÓ PÁLYÁZAT

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem sajtófotó pályázatot hirdet, amelyre XI. és XII. osztályos tanulók jelentkezését várjuk. Nevezési határidő: 2021. március 27.


A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem sajtófotó pályázatot hirdet, amelyre XI. és XII. osztályos tanulók jelentkezhetnek.

A pályázóktól 3-6 képből álló, sajtófotó jellegű sorozatot várunk, amelynek egy történetet kell elmesélnie, eseményt rögzítenie vagy illusztrálnia (például hír- vagy eseményfotó, képriport, társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia).

Nevezési határidő: 2021. március 27.

 

A PÁLYÁZATRA VALÓ JELENTKEZÉS MÓDJA:

A pályaműveket e-mail-ben kell eljuttatni a következő  címekre: jakabtibor@hotmail.com  és kos.anna@yahoo.com.

Az e-mail tárgy rovatában fel kell tüntetni:

1. A pályázó neve, elérhetősége (e-mail, telefonszám);

2. Az iskola neve, címe, a pályázó osztálya;

3. A képsorozat címe, az egyes képek aláírása;

4. Adatok arról, hogy hol, milyen eseményen és mikor készült a képsorozat.

 

FORMAI ÉS TECHNIKAI KÖVETELMÉNYEK

A képek készülhetnek analóg vagy digitális fényképezőgéppel vagy akár telefonnal. Az analóg géppel készült fotók esetén ezeket digitális formában lehet elküldeni.

Manipulált képek nem indulhatnak a pályázaton. Manipulációnak számít – és kizárást von maga után – a képek tartalmának megváltoztatása, vagyis képi elemek utólagos eltávolítása vagy hozzáadása, továbbá effektszűrők vagy más képmanipulációs eljárások alkalmazása.

Elbírálásnál döntő fontosságú a képek történetet közvetítő ereje.

A pályázatra elküldött képek ajánlott mérete: a képek hosszabbik oldala nem haladhatja meg a 3000 pixelt. Pályázni kizárólag JPG (Joint Photographic Experts Group) formátumú képpel lehet.

Képek elnevezése (fájlnév)

A feltöltött képsorozat  fájlneve egyezzen a képsorozat címével, valamint tartalmazza a sorozaton belül elfoglalt helyét. Pl: koncertre_varva 1.jpg , koncertre_varva 2.jpg,……

 

ZSŰRIZÉS

A beküldött pályaműveket a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem szakbizottsága fogja elbírálni.

Az első három helyezett díjban részesül. A legjobb pályázó könnyített felvételt nyer egyetemünk AUDIOVIZUÁLIS KOMMUNIKÁCIÓ – FORGATÓKÖNYV- ÉS REKLÁMÍRÁS, MÉDIA SZAKÁRA.

A zsűrizés eredményét emailben fogjuk közölni a pályázókkal.

A nyertes pályamunkákból kiállítást szervezünk, amelynek megnyitójára 2021. április 12-én, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem minden évben megrendezett Médiatudományi Konferenciájának keretében kerül sor.