Skip to main content

DRÁMAPÁLYA 2021

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Teatrológia Tanszékcsoportja DRÁMAPÁLYA 2021 címmel pályázatot hirdet


A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Teatrológia Tanszékcsoportja DRÁMAPÁLYA 2021 címmel pályázatot hirdet a következő kategóriákban:

 

1.     Dráma/Jelenet – egy- vagy többfelvonásos  drámával vagy egy jelenettel lehet pályázni;

 

2.     Színházi élménybeszámoló – egy színházi előadásról vagy online színházi élményről készült személyes hangvételű beszámolót várunk;

 

3.     Drámaismertető – olvasmányt feldolgozó személyes hangvételű írásokat várunk a pályázóktól, olyan drámaszövegről, amit szívesen látnának színpadon.

 

 

 

Felhívásunkra fiatalok írásait, pályaműveit várjuk két korcsoportban (14-17 és 18-26 évesektől).

 

Jeligés pályázatodat életkorod megjelölésével küldd el  2021. április 15-ig, a saját nevedet nem tartalmazó, csatolt Word-dokumentumként, a dramapalya4@gmail.com címre vagy postán a következő címre: Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, Magyar Művészeti Kar, Teatrológia szak, Köteles Sámuel utca 6. szám, 540057 Marosvásárhely.   A postán leadott pályázathoz mellékeld jeligével ellátott, zárt borítékban a neved és az elérhetőséged.

A legjobb szövegek szerzői könnyített felvételt nyernek a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Teatrológia alapképzésére vagy a Drámaíró magiszteri képzésre.  A nyertes szövegeket közlésre ajánljuk a Látó és Játéktér folyóiratok számára, valamint felolvasót és kiértékelő beszélgetést szervezünk számukra színészhallgatók és színházi szakemberek részvételével.

Az eredményhirdetésre és mindkét korcsoport díjazására 2021 májusában kerül sor.

További információkat a Teatrológia – Dramaturgia szak Facebook-oldalán találsz.