Skip to main content

DRÁMAPÁLYA 2023

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Teatrológia Tanszékcsoportja DRÁMAPÁLYA 2023 címmel pályázatot hirdet. Felhívásunkra fiatalok írásait, pályaműveit várjuk 2023. április 23-ig. A legjobb szövegek szerzői könnyített felvételt nyernek a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Teatrológia alapképzésére vagy a Drámaíró magiszteri képzésre.


 

FIGYELED AZ EMBEREKET? LÁTOD A KAPCSOLATOKAT? MEGÍROD?

MI ELOLVASSUK!

 

 

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Teatrológia Tanszékcsoportja

DRÁMAPÁLYA 2023

címmel pályázatot hirdet a következő kategóriákban:

 

 

1. Dráma/Jelenet – egy- vagy többfelvonásos drámával vagy egy jelenettel lehet pályázni;

 

2. Színházi élménybeszámoló – egy színházi előadásról készült személyes hangvételű beszámolót várunk;

 

3. Szereplőismertető – olvasmányt feldolgozó személyes hangvételű írásokat várunk a pályázóktól, egy olyan irodalmi szereplőről, akit szívesen látnának színpadon.

 

Felhívásunkra fiatalok írásait, pályaműveit várjuk két korcsoportban (14-17 és 18-26 évesektől).

 

Jeligés pályázatodat életkorod megjelölésével küldd el 2023. április 23-ig, a saját nevedet nem tartalmazó, csatolt Word-dokumentumként, a dramapalya4@gmail.com címre vagy postán a következő címre: Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, Magyar Művészeti Kar, Teatrológia szak, Köteles Sámuel utca 6. szám, 540057 Marosvásárhely. A postán leadott pályázathoz mellékeld jeligével ellátott, zárt borítékban a neved és az elérhetőséged.

 

A legjobb szövegek szerzői könnyített felvételt nyernek a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Teatrológia alapképzésére vagy a Drámaíró magiszteri képzésre (2023-ban és következő években). A nyertes szövegeket szerzői számára kiértékelő beszélgetést szervezünk színházi szakemberek részvételével.

 

Az eredményhirdetésre és mindkét korcsoport díjazására 2023 májusában kerül sor.

 

További információk a Teatrológia – Dramaturgia szak Facebook-oldalán vagy a dramapalya4@gmail.com címen.