Skip to main content

Az Országos Függetlenfilm Fesztiválon a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem film-média szakos hallgatóinak munkái

Örömmel értesültünk róla, hogy két film-média szakos hallgatónk filmje is bekerült a magyarországi 68. Országos Függetlenfilm Fesztivál versenyprogramjába.


Vincze-Simó Franciska másodéves magiszteri film-média szakos hallgató diplomamunkaként rendezte az Érted c. rövidfilmet, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem hallgatóinak és diplomásainak közreműködésével. A kísérleti film a bántalmazó párkapcsolatról szól, Tisza Kata írónő szövegei segítségével egy transzgenerációs történetet láthatunk, amelynek kapcsán sok szempont mentén átgondolhatjuk ezt a sokrétű, erősen vitatott témát. A film szereplői Zsigmond-Magyari Izabella, Kiss Bora, Vincze-Simó Franciska. Rendező Vincze-Simó Franciska; operatőr/vágó/hang Gáspár Attila; operatőr asszisztens/fotó Bereczky Sándor; hang Németh Szabolcs Előd; zeneíró Kovács Károly.

Pánczél Lilla elsőéves magiszteri film-média szakos hallgató Nagyharang c. kisjátékfilmje Monory-Mész András rendező felügyelete alatt készült. "Ásó, kapa, nagyharang!" - így szól a mondás. Na, de mit tesz egy pár, ha veszekedéseik az idő múltával komolyabbra fordulnak? A nehéz helyzetben a nagyharang elválasztja, vagy inkább összehozza őket? A forgatókönyv, rendezés, vágás a Pánczél Lilla munkája, a szkript szupervizora Székely Csaba. Szereplők: Pazsiczki Máté és Pánczél Lilla. Operatőrök/hang: Böjte Zalán, Komesz Szilvia. Rendezőasszisztens: Török Tina; haj/smink: Jankovics Kata, Pánczél Lilla, Török Tina.


 

Gratulálunk!